over ons

languages: ennl
Expo Keerpunt is een initiatief van De WAR, de Amersfoortse broedplaats voor onderzoek en innovatie. Na 15 jaar gaat De WAR verhuizen naar een nieuwe locatie. Tijd om terug- en vooruit te kijken! 

Terugkijken

De WAR is een broedplaats en de huidige locatie heeft veel ‘broeders’ gekend die heel verschillende thema’s via De WAR op de kaart hebben gezet. Al die initiatieven - bijna 100 in totaal - passeren tijdens Expo2020 de revue. Ook de geschiedenis van het terrein zelf zetten we nog eens flink in de spotlights. 

Vooruitkijken

In een broedplaats is het altijd een komen en gaan. Nu gaat de broedplaats zelf naar een andere locatie. Een broedplaats verhuizen is spannend. Er zijn jaren aan onderhandeling, ontwerp en ontwikkeling aan vooraf gegaan. En veel van te leren. Want wat is een broedplaats nu eigenlijk? En wat betekent het voor een stad om een broedplaats in de gemeente te hebben? Ook daar staat deze Expo2020 ruim bij stil. 

Organisatie

Zoals zo vaak in een broedplaats is ook deze Expo2020 afhankelijk van de inzet van mensen; vrijwilligers die het bestaan van een broedplaats belangrijk vinden. Expo Keerpunt biedt de kans met elkaar en samen met alle belangstellenden die de Expo komen bezoeken van gedachten te wisselen over de initiatieven, over De WAR, over ontwikkelingen die ons bezig houden. Doe mee!